
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در آنفلوانزا نیاز به تجویز آنتیبیوتیک ندارد، مگر اینکه عفونتهایی مانند عفونت گوش میانی، سینوزیت یا درگیری ریوی ایجاد شود.
وی ادامه داد: امیدواریم پرستاران به جایگاهی برسند که بتوانند این رشته را به فرزندان خود توصیه کنند، اگر بتوانیم از رشته پرستاری صیانت کنیم و افراد نخبه به این جایگاه برسند، میتوان از آینده سلامت جامعه اطمینان خاطر حاصل کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به دهم مهرماه روز جهانی ایدز، تصریح کرد: ممکن است کمتر از گذشته در خصوص بیماری ایدز صحبت شود، اما بیماری است که در تمام جهان وجود دارد، بیش از نیمی از بیماران مبتلا به ایدز از بیماری خود مطلع نیستند، این در حالی است که اگر رفتارهای بیپروایی از این افراد سر بزند، میتوانند ویروس ایدز را به سایر افراد انتقال دهند.
وی اضافه کرد: بیماری ایدز به گونهای است که در مراحل حاد بیماری علائمی مانند عفونتهای ویروسی دارد، بیماری HIV به معنای نقص سیستم ایمنی است، به گونهای که اگر انواع باکتری، ویروس و قارچ در بدن مبتلایان ایجاد شود، میتواند کشنده باشد، اما اگر افراد معمولی به این نوع بیماریها مبتلا شوند؛ طبیعی و قابل درمان است.
حیدری ادامه داد: اگر تشخیص بیماری در مبتلایان به HIV به موقع صورت گیرد و درمان ضد ویروس انجام و داروهای تقویت سیستم ایمنی بدن تجویز شود، میتواند سیر و پیش آگهی و تبعات اجتماعی بیماری را کاهش دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر درگیر چند بحران بزرگ از جمله کرونا و آنفلوانزا بودیم که سیستم درمان و سلامت دنیا و کشور و استان را درگیر کرد، بخش زیادی از سرمایه و ظرفیت درمانی و نیروی انسانی استان اصفهان درگیر کرونا شد، در این راستا تعدادی از کادر درمان و پرستاران جان خود را فدای سلامتی هموطنان کردند.
وی با بیان اینکه هنوز تا حدودی درگیر بیماری آنفلوانزا هستیم که احتمال وقوع پیک دوم در دیماه و بهمنماه وجود دارد، گفت: باور غلطی که بین مردم وجود دارد استفاده از آنتیبیوتیک، کورتون و داروهایی که جایگاهی در درمان بیماری آنفلوانزا ندارند، است.
حیدری تصریح کرد: آنفلوانزا بیماری ویروسی است که با داروهای ساده مانند مسکنها و ضد سرماخوردگی درمان میشود، تنها در مواردی که پزشک تشخیص دهد و نیاز به درمان با آنتیبیوتیک باشد، تجویز میشود. بیشتر بیماریهای ویروسی در آنفلوانزا نیاز به تجویز آنتیبیوتیک ندارد، مگر اینکه عفونتهایی مانند عفونت گوش میانی، سینوزیت یا درگیری ریوی ایجاد شود.
وی افزود: در موج جدید آنفلوانزا درگیری بیشتری را شاهد بودیم، به گونهای که بستری اطفال به بیمارستانها افزایش یافت، همچنین درگیری ریوی و تجمع ترشحات عفونی را شاهد بودیم، در حال حاضر از این پیک عبور کردیم و روند بیماری آنفلوانزا در استان رو به کاهش است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در طرح ملی واکسیناسیون درصد قابل توجهی از افراد جامعه در مقابل کرونا واکسینه شدند، گفت: در استان اصفهان علاوهبر طرح ملی واکسیناسیون، طرح شهدای سلامت نیز با همکاری نهادهایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، سپاه و سایر ارگانها کمک کرد تا بتوانیم درصد بالاتری از مردم استان تحت پوشش واکسیناسیون قرار دهیم.
وی اضافه کرد: تعدادی از مردم تمایلی برای تزریق واکسن کرونا نداشتند، از این رو طرح اقناعسازی این افراد اجرایی شد.
حیدری افزود: با نگاه به بحث سلامت و درمان در کشور در مییابیم که اوایل انقلاب و قبل از آن، نیازمند حضور پزشکان و متخصصان خارجی و اعزام بیماران به سایر کشورها بودیم، گاهی برای اعمال جراحی ساده که اکنون در کلینیکها به صورت سرپایی انجام میشود، در گذشته افراد با صرف هزینههای هنگفت برای درمان به خارج از کشور مراجعه میکردند.
وی خاطرنشان کرد: با تربیت نیروی انسانی کافی و زبده علاوهبر اینکه درمان در کشور خودمان انجام میشود، بستر را برای گردشگران خارجی و گردشگری سلامت در استان اصفهان فراهم کردیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اعمال جراحی، اقدامات تشخیصی و درمانی پیچیده در سطح استان با تکیه بر نیروی کارآمد و متخصصان و فوق تخصصان انجام میدهیم تا زمینه برای توسعه گردشگری سلامت به عنوان منبع درآمدی بالا برای استان فراهم شود، این اقدام نیاز به همکاری چندین دستگاه و ارگان است.
وی با بیان اینکه از نظر نیروی انسانی، فضای فیزیکی، بیمارستان، ابزار تشخیصی و درمانی مشکلی در سطح استان اصفهان نداریم، اضافه کرد: تولید تجهیزات پزشکی از جمله دستاوردهای خوبی است که اکنون شاهد آن هستیم.
حیدری با اشاره به اینکه عمده تجهیزات پزشکی در داخل کشور تولید میشود، گفت: ماشینهای بیهوشی، دستگاه ونتیلاتور و سیتیاسکن از جمله تجهیزات پزشکی است که در داخل کشور تولید میشود، این دستاورد نیز در راستای توجه به شرکتهای دانشبنیان و اعتماد به جوانان حاصل شده است.
منبع: ایمنا