
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از کاهش ۴۰ درصدی بارشها در استان خبر داد و گفت: ۹۵ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی است.
منصور شیشهفروش با اشاره به اینکه استان اصفهان چندین سال است درگیر خشکسالی است، اظهار کرد: خشکسالی، کمآبی، خشکی رودخانه زایندهرود و عدم تأمین حقابهها باعث فرونشست زمین در این استان شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال زراعی گذشته تا امروز کاهش ۴۰ درصدی بارشها را داشتیم، گفت: این در حالی است که در فصل بهار امسال هیچ بارندگی نداشتیم. برای سال زراعی جدید نیز هواشناسی باید پیشبینی کند، اما به نظر نمیرسد پاییز پربارشی در راه باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان به شرایط بیابانزایی در استان به علت خشکی و کمبارشی اشاره کرد و افزود: ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار بیابان در استان داریم، ۹۵ درصد از مساحت استان دچار خشکسالی است، ۹۸ درصد از مساحت تالاب گاوخونی خشک است و اثرات خشکسالی ادامهدار در مناطق مختلف باعث شده آبی در زایندهرود جاری نباشد. شرایط خشکسالی و خشکی رودخانه زایندهرود باعث شده سطح آبهای زیرزمینی پایی برود و بیشتر چاهها، قنوات و چشمهها خشک و کم آب شده و کیفیت آنها پایین رفته است.
وی با بیان اینکه به دلیل خشکسالی هماکنون ۳۸۰ روستای استان با تانکر آبرسانی میشود، گفت: فضای سبز و درختان هم تحت تأثیر تنش آبی، قرارگرفتهاند و شاهد خزان درختان در تابستان بودیم. درختان تنومند، بهویژه درختانی که در محور زایندهرود ریشه در آب داشتند دچار آسیب جدی شدهاند.
شیشهفروش با اعلام اینکه ۱۶ هزار هکتار از باغات استان تحت تأثیر تنش آبی قرار گرفته، افزود: بر اثر شرایط کمآبی تقریباً ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان کشت نشده، ضمن اینکه کمآبی و برداشتهای بیرویه در بالادست و بارگذاریها بر روی رودخانه زایندهرود باعث شده تأمین حقابههای زیست محیطی و کشاورزی انجام نشود و خسارتهای زیادی به استان وارد شود.
وی با بیان اینکه ۲۹ دشت از ۳۵ دشت در استان اصفهان تحت تأثیر فرونشست زمین است، گفت: دشتهای اصفهان، برخوار و مهیار بیشترین آثار فرونشست را دارد و متأسفانه فرونشست در استان پهنه شهری را نیز در برگرفته است. در این شرایط تیم تحقیقاتی به استان دعوت شد و سازمان مدیریت بحران کشور از سازمان زمینشناسی، سازمان نقشهبرداری کشور، سازمان جغرافیایی نیروی مسلح و مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی کشور دعوت کرد تا در هفته گذشته بازدیدی از وضعیت خشکسالی و کمآبی و فرونشست زمین در استان اصفهان داشته باشند.
وی با بیان اینکه قرار شد تیم تحقیقاتی پیشنهادها مشخصی برای کنترل وضعیت فرونشست زمین در اصفهان تهیه و ارائه کند، گفت: مرکز تحقیقات راه و مسکن شهرسازی کشور نیز موظف شد بر اساس قانون طرح مطالعات پیشگیری و کنترل فرونشست زمین در استان را تدوین کرده و به تصویب هیئت دولت برساند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: با این وجود راهکار اساسی برای نجات اصفهان از خشکسالی و فرونشست زمین اجرای طرحهای تأمین آب و تأمین حقابهها و جبران کسری آبخوانهاست.
منبع: ایسنا