روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

یکشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۱ November 27 , 2022
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانید

  • کد خبر 17806
  • تاریخ خبر ۱۴۰۱/۰۶/۰۵

فندق حاوی کالری، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین تیامین، منیزیم، مس، منگنز، همچنین حاوی مقادیری از ویتامین B۶، فولات، فسفر، پتاسیم و روی است.

فندق که به (Filbert) نیز شناخته می‌شود، آجیل خوش فرم و زیبا، از درخت کوریلوس Corylus است و بیشتر در ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و ایالات متحده کشت می‌شود. با جویدن این مغز خوراکی مخلوطی لایت از طعم شیرینی روغنی زیر دندان احساس می‌شود.
از سلامتی پوست تا تامین ویتامین بدن جنین
مغز فندق را می‌توان بصورت خام، بو داده یا بصورت پوره مصرف کرد. فندق جدا از طعم فوق العاده‌اش، سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی‌های سالم است که در اینجا به صورت مختصر فواید مصرف فندق را اشاره می‌کنیم. 

خواص فندق بر کاهش سطح چربی خون
خواص فندق برای درمان کم خونی
خواص فندق برای سلامتی پوست و مو
خواص فندق برای تقویت قوای جنسی
خواص فندق برای تقویت جنین در دوران بارداری
خواص فندق برای لاغری
خواص فندق برای دیابت
همچنین از فواید مصرف فندق برای دفع سموم، تنظیم فشار خون، کاهش التهاب، بهبود سطح قند خون و بسیاری از موارد دیگر یک ماده غذایی مغذی و توانمند است.

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانیدفندق یا کپسول انرژی
فندق Hazelnut اگرچه کالری بالایی دارند، اما در عوض سرشار از مواد مغذی و چربی‌های سالم است که می‌تواند بخوبی از سلامتی شما پشتیبانی کند.
فندق حاوی کالری، چربی، پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین تیامین، منیزیم، مس، منگنز، همچنین حاوی مقادیری از ویتامین B۶، فولات، فسفر، پتاسیم و روی است.
علاوه بر این‌ها منبع غنی از چربی‌های غیر اشباع امگا ۶، امگا ۹ و اسید اولئیک است.

خواص فندق در بارداری: کپسول ویتامین B و ویتامین E
فندق جزو مواد فوق العاده مغذی است که می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی ارگانیک در رژیم غذایی دوران بارداری قرار بگیرد. فندق حاوی پروتئین، چربی سالم، کربوهیدرات، کاروتن، ویتامین B۲ و B۱، ویتامین E و مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر و آهن است. ویتامین E نقش مهمی در جلوگیری از سقط جنین دارد و نسبت به سایر مغز‌های روغنی محتوای بیشتری برای رشد و نمو جنین در آن گنجانده شده است.
خواص فندق در ایام بارداری از این نظر بیشتر اهمیت پیدا می‌کند که همزمان برای رشد جنین و سلامتی آن و نیز تامین ویتامین‌های ضروری بدن مادر نقش مفیدی دارد!

خواص فندق در دوران بارداری
طبق نظر کارشناسان تغذیه زنان باردار روزانه ۱۰ عدد فندق را در رژیم غذایی خود قرار دهند. حواستان باشد که خواص فندق در دوران بارداری به پرخوری نیاندازد، که فندق بسیار پر کالری است و بر اثر پرخوری موجب سنگینی معده می‌شود و این حس در اواخر دوران بارداری بسیار ناراحت کننده است.

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانیدخواص فندق برای کودکان
فندق، مانند بسیاری از آجیل‌ها، منبعی غنی از چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که به یک غذای عالی برای رشد کودکان و حتی نوزادان است. فندق سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین E، مس و مقادیر مناسبی از ویتامین C، روی و سلنیوم است البته بدن بعضی از افراد به ویژه کودکان ممکن است نسبت به مصرف فندق حساسیت نشان دهد.
فقط دقت داشته باشید که برای کودکان زیر پنج سال، بهتر است که از کره فندق خالص، خام و بدون نمک استفاده کنید و آن را با ماست، شیر خشک یا شیر مادر رقیق کنید. برای کودکان بالای پنج سال، آن را خرد کرده و با قرار دادن بر روی برش‌ها آووکادو و یا میوه‌ها لغزنده بپاشید تا کودکان راحت‌تر بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

افزایش احتمال باروری در آقایان با مصرف فندق
طبق مطالعات انجام شده در تغذیه بالینی، مردانی که روزانه یک مشت فندق می‌خورند، سطح کلسترول خوب HDL خود را تا ۱۲ درصد افزایش می‌دهند. فندق سرشار از آرژنین است. آرژنین اسید آمینه‌ای قدرتمند برای بهبود عملکرد عضلات است و، چون مانع سفت شدن عروق خونی می‌شود، باعث بهبود گردش خون شده و فشار خون را کاهش می‌دهد.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که مصرف آجیل، از جمله فندق، به افزایش تعداد اسپرم و کیفیت آن کمک می‌کند. از آنجایی که فندق سرشار از ویتامین E است می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی عالی برای تولید اسپرم‌های بارور باشد و بر بهبود کیفیت اسپرم تأثیر بسیاری بگذارد.
اختلال در نعوظ یا به عبارتی ناتوانی در نعوظ مانعی، برای داشتن رابطه جنسی رضایت بخش است. مردان به دلیل رژیم غذایی ناسالم، سیگار کشیدن، فعالیت بدنی ناکافی، استرس، مصرف الکل در خطر ابتلا به اختلال در نعوظ هستند.
مغز‌های روغنی، مخصوصا فندق به دلیل وجود چندین آنتی اکسیدان و همینطور آرژنین، ترکیب قدرتمندی را تشکیل می‌دهد که به گشاد شدن عروق می‌انجامد.

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانیدخواص فندق برای چاقی و تقویت حافظه
فندق منبع فسفر و ویتامین E است. اگر در کارتان نیاز به تمرکز بیشتری دارید یا با مشکل فراموشی رو به رو هستید، تا دیر نشده فندق‌ها را به سبد غذایی خود اضافه کنید. مصرف منظم فندق، همانند دارو‌های شیمیایی برای بهبود حافظه، می‌تواند تا حد زیادی در تمرکز فکر و حافظه‌ی شما تأثیر مثبت بگذارد. هر روز مصرف یک قاشق عسل و پودر فندق، مسیر میانبری برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز است.

فواید فندق در بدنسازی
مصرف فندق باعث ایجاد حس سیری کاذب می‎‌شود که تا ساعت‌ها اشتها نداشته باشید.
کلسیم، پتاسیم و منیزیم موجود در فندق در کاهش گرفتگی عضلات بعد از ورزش
کاهش استرس و خستگی ناشی از ورزش سنگین
بهبود هضم غذا
تأثیرشگرف فندق در کاهش کلسترول خون
فندق منبع آنتی اکسیدان‌ها

فواید فندق برای مو و ریشه مو
جدا از استفاده روغن فندق به عنوان ماسک مو، خوردن فندق خام با پوسته قهوه‌ای، به دلیل اینکه مملو از آنتی اکسیدان و ویتامین E است برای رشد و طراوت مو مفید است.
یک ساعت قبل از شستشوی مو، آن را با روغن فندق چرب کرده و ماساژ دهید. این کار باعث تغذیه، تقویت و مانع ریزش مو می‌شود.
روغن فندق برای مو‌های خشک و آسیب دیده بسیار مفید است. ویتامین E و اسید‌های چرب موجود در فندق، مو‌های آسیب دیده را تغذیه می‌کند. پوست سر و مو‌ها را دو بار در هفته، حدود یک ساعت با روغن فندق آغشته کرده و ماساژ دهید. بعد از یک ماه، اثرات مثبت آن را بر روی مو کاملا مشهود خواهد بود.
برای برخورداری از خواص این مغز مغذی آن را به همراه عسل هر روز صبح با صبحانه میل کنید. از دیگر کاربرد و خواص فندق برای تقویت ابرو این است که از فندق سوخته برای تقویت و پرپشتی آن‌ها استفاده می‌کنند. برای اینکار، فندق را نزدیک شعله قرار دهید و تا سیاه شوند سپس آن‌ها را بکوبید تا پودر شود. حالا می‌توانید هفته‌ای دو الی سه بار آن را روی ابرو بمالید تا ابروان خوش فرم و زیبایی پیدا کنید.

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانیدکاهش سطح قند خون با مصرف منظم فندق
مطالعات نشان داده فندق و گردو به کاهش سطح قند خون و کنترل بیماری دیابت کمک می‌کند. اسید اولئیک، اسید چرب موجود در فندق، تأثیرات مفیدی بر حساسیت انسولین دارد. یک مطالعه دو ماهه نشان داد که رژیم غذایی غنی از اسید اولئیک به طور قابل توجهی سطح قند خون و انسولین ناشتا را کاهش داده و در عین حال حساسیت به انسولین را در ۱۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ افزایش می‌دهد.

خواص فندق برای فشار خون
یکی از فواید مهم فندق که از قدیم الایام مورد توجه بوده، کنترل فشار خون است. فندق با وجود آنتی اکسیدان‌های قوی، پتاسیم و منیزیم، به بهبود گردش خون کمک می‌کند. با اضافه کردن فندق به رژیم غذایی خود، مثلا مصرف هر روزه آن در صبحانه، می‌توانید خود را از گرفتاری‌های فشار خون رها کنید. روکش قهوه‌ای رنگ فندق، مثل بادام درختی، سرشار از آنتی اکسیدان است، برای بهره‌مند بیشتری از این گیاه، ترجیحا آن را با پوست و خام مصرف کنید.
اکثر آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مغزها، در پوست آن‌ها متمرکز شده که می‌تواند پس از فرآیند برشته شدن کاهش یابد؛ بنابراین توصیه می‌شود که مغز‌های کامل و برشته نشده را با پوست مصرف کنید. اما درکل، مغز فندق بو داده نیز خواص کمی ندارد و می‌تواند با رنگ و بویی که گرفته است، خواص خود را حفظ کرده و از سلامتی شما پشتیبانی کند.

خواص فندق برای سلامت قلب
مصرف آجیل نقش مهمی در سلامت قلب دارد. در فندق، غلظت بالای آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های سالم ممکن است پتانسیل آنتی اکسیدانی را افزایش داده و سطح کلسترول را در خون کاهش دهد.
نتایج یک مطالعه یک ماهه، نشان می‌دهد که سطح کلسترول، تری گلیسیرد و کلسترول بد LDL با مصرف فندق کاهش یافته است. شرکت کنندگان بهبود سلامت شریان‌ها و کاهش التهاب رادر این دوره به خوبی تجربه کردند.

خواصی که شاید از فندق نمی‌دانیدتعویق پیری پوست با مصرف فندق
فندق حاوی مقادیر قابل توجهی از انواع آنتی اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان‌ها بدن را در برابر اکسیداتیو که می‌تواند به ساختار سلولی آسیب برساند و باعث افزایش سن، سرطان و بیماری‌های قلبی شود محافظت می‌کند.
یک مطالعه ۸ هفته‌ای نشان داد که خوردنِ فندق با پوست یا بدون پوست، استرس اکسیداتیو را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

فندق و کاهش ابتلا به سرطان
غلظت بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی، ویتامین‌ها و مواد معدنی فندق، از خواص ضد سرطانی آن است. در میان آجیل‌های پیکن، پسته و فندق دارای بالاترین غلظت آنتی اکسیدانی بنام پروآنتوسیانیدین‌ها است. برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که پرو آنتوسیانیدین‌ها می‌تواند در پیشگیری و درمان برخی از سرطان‌ها کمک کند.
عصاره فندق، در درمان سرطان دهانه رحم، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ مفید است و از مهمترین خواص مصرف فندق به شمار می‌آید.
علاوه بر این، فندق سرشار از ویتامین E است، که همانند یک نگهبان هوشیار، بدن را در برابر آسیب سلولی که باعث ایجاد سرطان می‌شود، محافظت می‌کند. همینطور، وجود منگنز به عملکرد آنزیم‌های خاصی کمک می‌کند که می‌تواند اکسیداتیو را به شدت کم کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. عصاره فندق، در درمان سرطان دهانه رحم، سرطان کبد، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ مفید است.

منبع: صدا و سیما

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس