
معاون گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اصفهان گفت: ساماندهی تعطیلات بمنظور توزیع سفر در طول روزها و فصول مختلف سال و ایجاد فرصتهای بیشتر برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری ضروری است.
حیدر صادقی روز سهشنبه افزود: در زمان حاضر شیوه و فرهنگ سفر در کشورمان به این شکل است که اغلب مردم فقط در ایام خاصی که تعطیلات رسمی است به مسافرت می روند و همین امر باعث ایجاد موج سفر در روزهای محدودی می شود درحالیکه در سایر روزها، میزان مسافرت به شدت کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون که محدودیت های کرونا کاهش پیدا کرده است، در مجموع ظرفیت استفاده شده اقامتگاه ها و هتل های استان اصفهان به سختی به ۵۰ درصد می رسد، اظهار داشت: بطور کلی ۵۰ درصد ظرفیت هتل ها هنوز خالی است، چرا که تمایل بیشتر مردم، مسافرت در روزهای تعطیلات رسمی است و برای توزیع سفر نیاز به چاره جویی است.
ضرورت ارایه طرح هایی برای ساماندهی تعطیلات و توزیع سفرها
صادقی به برخی از طرح های ارائه شده برای ساماندهی تعطیلات و توزیع سفرها اشاره و اضافه کرد: بعنوان مثال می توان با "تعطیل کردن پنجشنبه ها" در سراسر کشور، تعطیلات هفتگی را به ۲ روز رساند و از طرفی در فصولی مانند زمستان، می توان با در نظر گرفتن "تعطیلات زمستانی" فرصتی را برای برنامه ریزی خانواده ها بمنظور مسافرت فراهم کرد.
وی با بیان اینکه خانواده ها برای برنامه ریزی مسافرت باید مسائلی مانند "ایام تحصیل فرزندان" و "شرایط شغلی" خود را در نظر بگیرند و بتوانند آنها را باهم هماهنگ کنند، ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی نیز پیشنهادهایی را برای ساماندهی تعطیلات و توزیع زمانی سفر مطرح کرده است.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر اینکه ایجاد تخت های اقامتی در شهرهای مختلف ارتباط مستقیم با سرمایه گذاری دارد، گفت: ما نمی توانیم خارج از ظرفیت های متوسط اقامتی، سرمایه گذاران را به سمت ایجاد خدمات گردشگری در برخی از شهرستان ها سوق دهیم زیرا هنوز توزیع مکانی و زمانی سفر مناسبی در کشور نداریم.
وی با بیان اینکه بعنوان مثال در استان اصفهان، عمده سفرها به شهرستان های اصفهان، کاشان و نطنز صورت می گیرد، افزود: این در حالی است که در سایر شهرستان های این استان نیز ظرفیت های گردشگری و میراثی بسیاری وجود دارد اما گردشگران آنها را کمتر به عنوان مقصد خود انتخاب می کنند.
صادقی با اشاره به اینکه در زمان حاضر ظرفیت های اقامتی در همه شهرستان های استان اصفهان فراهم شده است، تصریح کرد: ایجاد ظرفیت های اقامتی بیشتر در نقاط مختلف استان، مستلزم توزیع سفر از نظر مکانی و زمانی است و وقتی این امر صورت گرفت می توان سرمایه گذاران را برای ایجاد تاسیسات اقامتی مانند هتل و بومگردی بیش از پیش تشویق کرد.
وی درباره وضعیت گردشگری خارجی در سه ماه نخست امسال در استان اصفهان نیز خاطرنشان کرد: از نظر ورود گردشگر خارجی نسبت به سال گذشته با افزایش مواجه بودیم اما هنوز به شرایط قبل از دوران کرونا نرسیده است.
صادقی با بیان اینکه پیش بینی می شود در نیمه دوم امسال شرایط بهتری برای افزایش میزان ورودی گردشگران خارجی داشته باشیم، افزود: در زمان حاضر بیشتر میزان ورودی گردشگران خارجی از عراق است.
استان اصفهان با بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و ۸۵۰ مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نامهای میدان امام(نقش جهان)، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام های "وزوان" ،"مزدآباد" و "مون" به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
استان اصفهان حدود ۱۵۰ هتل، ۴۴۴ اقامتگاه بومگردی، ۷۰ اقامتگاه سنتی، ۱۵۰ خانه مسافر، ۲۳۰ مهمانپذیر و بیش از ۳۵ هزار تخت اقامتی دارد.
منبع: ایرنا