
استاندار اصفهان گفت: مدیریت استان تمام چالشها و معضلات منطقه مانند فرونشست زمین را در سطح ملی با جدیت و شدت تمام پیگیری میکند.
وی با تاکید بر ضرورت ادامه پیگیریها تا حصول نتیجه اظهار داشت: در کنار تمام اقدامات لازم، واقعیتها باید بگونهای مطرح شود که امنیت روانی جامعه را برهم نزند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: دستگاههای اجرایی باید با انرژی ویژه و مضاعف برای تخصیص اعتبارات مُصوب امسال بکوشند تا سبب اجرا و تکمیل طرحهای مختلف استان شوند.
سامانه دوم آبرسانی اصفهان باید جایگزین سامانه فعلی شود
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: سامانه دوم آبرسانی اصفهان بدون هرگونه تخصیص جدید از حوضه آبریز زایندهرود باید جایگزین سامانه اول شود، به این معنا که سامانه دوم باید سبب کاهش برداشت از حوضه گردد در غیر این صورت اگر این سامانه به افزایش تخصیص از زایندهرود بیانجامد، یک طرح قابل پذیرش نیست.
مهدی طُغیانی افزود: فعالیت سامانه کنونی تامین آب آشامیدنی اصفهان یا همان سامانه اول بگونهای است که در طول مسیر خود، آب بصورت غیرقانونی برداشت میشود و مقدار برداشت مازاد، در طول فصلهای سال نیز متفاوت است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس ادامه داد: در سامانه دوم آبرسانی باید از تخصیصهای قانونی از یکسو و برداشتهای بیرویه غیرقانونی از سوی دیگر متوقف شود تا به اجرای طرحها در پایین دست رودخانه کمک کند.
هماینک بخش عمده آب آشامیدنی اصفهان و شهرهای اطراف آن از تصفیه خانه باباشیخعلی(سامانه اول آبرسانی) و چاههای آب سطح استان تامین میشود.
طُغیانی همچنین بر ضرورت نظارت بیشتر بر توسعه و ساخت و ساز یا طرحهایی مانند نهضت ملی مسکن که به نوعی به مصرف آب بیشتر نیاز دارد، تاکید کرد.
جلسه شورای برنامهریزی استان اصفهان، امروز با حضور مدیران دستگاههای اجرایی در محل استانداری اصفهان برگزار شد.
اصفهان با سابقه زیاد و شدید موارد مُتعدد فرونشست، امروز استانی با وضعیت قرمز محسوب میشود که وضعیت آن از هشدار گذشته و به مرز بحران رسیده است.
کارشناسان، خشکسالی طولانیمدت، برداشت بیرویه آب از سُفرههای زیرزمینی و همچنین حذف جریان آب رودخانه زایندهرود از دل شهر را از جمله عوامل وقوع و شدت گرفتن فرونشست زمین در این دیار میدانند.
بر اساس آمار و اطلاعات سازمان زمینشناسی اصفهان، در سال ۹۵ فقط ۲ درصد از مساحت استان با فرونشست زمین درگیر بود، در حالیکه بر اساس نتایج آخرین مطالعات، اکنون حدود ۱۰ هزار کیلومترمربع یعنی ۱۰ درصد از مساحت اصفهان، در شرایط خطرناک فرونشست قرار دارد.
منبع: ایرنا
ارسال دیدگاه
نظر شما در مورد این خبر چیست