روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱ December 01 , 2022
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

عسل؛ خوراکی طبیعی با خواصی شگفت انگیز

  • کد خبر 16743
  • تاریخ خبر ۱۴۰۱/۰۱/۲۴

عسل یک مادۀ خوراکی طبیعی است که انسان از گذشته‌های دور از آن استفاده می‌کرده‌ و خواص گوناگونی برای آن ذکر شده است.

انواع بسياری عسل در دنیا وجود دارد. این تفاوت در انواع عسل بستگی به موارد مختلفی دارد. در وهلۀ اول، نوع زنبوری که عسل را ساخته است حائز اهمیت است. زنبور‌های مختلف از شیوه‌های متفاوتی ممکن است برای ایجاد عسل استفاده کنند.
در وهلۀ بعدی، نوع پوشش گیاهی منطقه، فصل سال و آب‌وهوای منطقه‌ای که عسل در آنجا به عمل آمده است در تعیین نوع عسل دخیل هستند. همچنین مداخلات زنبورداران و انجام‌دادن فرآيندهای خاص آن‌ها نیز بر نوع و کیفیت عسل تأثیرگذار است. درنهایت انواع عسل در طعم، بافت، رنگ و محتویات با هم تفاوت خواهند داشت.

انواع عسل خوب که مشهورتر و پرکاربردتر هستند عبارت‌اند از:

  • عسل شبدر
  • عسل گندم سیاه
  • عسل آفتاب‌گردان
  • عسل اکالیپتوس
  • عسل گون
  • عسل آووکادو
  • عسل گیاهان وحشی

این دسته‌بندی باتوجه‌به نوع گیاهی است که عسل از آن به عمل آمده است. ممکن است در دسته بندی‌های دیگر بر اساس فصل و بر اساس موارد دیگری نیز عسل دسته‌بندی شود. شایان ذکر است که عسل‌ها اغلب تک گیاه نیستند و در ساخت آن‌ها زنبور‌ها از گیاهان مختلفی استفاده کرده‌اند.

 

عسل؛ خوراکی طبیعی با خواصی گوناگون

انواع عسل در ایران
در ایران نیز پوشش گیاهی و آب‌وهوا بسیار متنوع و متفاوت است بنابراین انواع عسل در ایران نیز بسیار گوناگون هستند. عسل‌های خاص و متداول‌تری که در ایران محبوبیت بیشتری دارند عسل آویشن، عسل آفتاب‌گردان، عسل گون، عسل سیاه‌دانه، عسل مرکبات، عسل کنار و عسل یونجه هستند. تمامی انواع عسل‌ها با وجود اینکه در اغلب خواص مشترک هستند، اما هرکدام خواص منحصربه‌فرد خود را دارند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

 

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس