روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۹ July 10 , 2020
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

بر اساس اعلام مدیر نظارت بر موادغذایی معاونت غذا و داروی اصفهان استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها تخلف محسوب می شود؛

تخلفی که تکرار می شود!

  • کد خبر 12788
  • تاریخ خبر ۱۳۹۸/۱۱/۲۶

کیفیت نان در اصفهان پایین است؛ گاهی پای آردهای با کیفیت پایین در میان است و گاهی نانواها مقصر شناخته می شوند؛ اما هر چه که هست تا کنون با وجود تمامی اعتراضات و اعترافات، بهبودی در نان مصرفی حاصل نشده است.

 در حالی که صنف نانوایان از عدم ارائه پروانه های کسب گلایه دارد مدیر نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی اصفهان می گوید کاستی های زیادی در نظارت بر نانوایی های موجود وجود دارد. به گفته وی،  کیفیت آرد  علاوه‌بر این گندم ورودی به کارخانه‌های آرد از نظر باقی مانده مایکوتوکسین‌ها، فلزات سنگین و باقی مانده سایر سموم هر ۶ ماه یک بار نیز ارزیابی خواهد شد.وی با اشاره به اینکه چندین سال است که آردها از نظر آهن و اسید فولیک غنی‌سازی می‌شوند، خاطرنشان کرد: این غنی‌سازی برای آردهای تافتون، لواش و بربری انجام می‌شود، در تمام نمونه‌برداری‌های انجام شده میزان آهن و اسید فولیک آردهای کارخانجات در حد مجاز و حدود ۴۰ تا ۶۰ ppm بوده است. این مقام مسئول با تاکید اینکه برای درجه‌بندی کارخانه‌های آرد توسط تیمی متشکل از معاونت غذا و دارو با دبیری صنعت، معدن و تجارت، اداره غله، اداره استاندارد و نماینده کارخانه‌های آرد، صورت می‌گیرد، اضافه کرد: از تمام قسمت‌های کارخانه توسط این تیم بازدید صورت می گیرد و با توجه به آن به کارخانه‌ها امتیاز می‌دهند و میزان تخصیص گندم به کارخانه‌ها بر اساس درجه و امتیازشان انجام می‌شود.مدیر نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی اصفهان گفت: کارخانه‌های استان در بهترین درجه‌بندی که توسط کارگروه ویژه گندم، آرد و نان استان مشخص می‌شود، قرار دارند.وی با بیان اینکه استفاده از سبوس در پخت نان تخلف محسوب نمی‌شود، افزود: در آرد نان سنگک بیشتر از بقیه نان‌ها سبوس وجود دارد و در کارخانه نیز آردی که برای نان سنگک تولید می‌شود، میزان سبوس‌گیری آن کمتر از بقیه موارد است تا آرد سبوس بیشتری داشته باشد.هادیان استفاده از جوش‌شیرین در پخت نان را تخلف دانست و اظهار کرد: با افزایش بهبود کیفیت آرد تولیدی در کارخانه‌ها و استفاده خمیرمایه به جای جوش‌شیرین این مشکل حل خواهد شد.طرحی برای آموزش استفاده از خمیرمایه برای نانواها برنامه‌ریزی و مصوب شده تا استفاده از جوش‌شیرین در پخت نان به حداقل برسد و کیفیت نان قوی‌تر شود.وی توضیح داد: استفاده از نان به ذائقه افراد بستگی دارد؛ اما کامل‌ترین نان از نظر بحث تغذیه نان سنگک است که سبوس بیشتری دارد و سبب بهبود فرآیند گوارش و کنترل میزان قند می‌شود. استفاده از کنجد در پخت نان مشکلاتی مانند عدم شرایط نگهداری مناسب و کپک‌زدگی داشت که با پیگیری‌های سازمان غذا و دارو این مورد حل شده و اکنون تمام کنجدهایی که در نانوایی‌های استان استفاده می‌شود، دارای پروانه بهداشتی ساخت و مورد تایید است.مدیر نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی اصفهان تصریح کرد: تخلف کارخانه‌های آرد ممکن است در زمینه میزان خاکستر، میزان رطوبت آرد، کمبود مقدار پروتئین آرد و … باشد که در صورت مشاهده برخورد قاطع و معرفی به مراجع قضایی صورت خواهد گرفت. پیش از این سیدحسن قاضی عسگر، معاون اقتصادی استانداری اصفهان وعده داده بود که نظارت ها بر کیفیت آرد استان اصفهان بیشتر خواهد شد و با متخلفان در این زمینه برخورد می شود. بهتر است متخلفان با برخوردهای واضح  و شفاف روبه رو شوند تا شاید یک بار برای همیشه مشکل آرد اصفهان بر طرف و سلامت مردم تامین شود.

ارسال دیدگاه

نظر شما در مورد این خبر چیست

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس