روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

پنجشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸ November 21 , 2019
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

ادعای وجود تعداد زیادی از مراکز غیر مجاز تولید شیرینی و مافیای دونات در اصفهان باز هم توسط بهداشت محیط تکذیب شد؛

ماجرای دونات!

  • کد خبر 11926
  • تاریخ خبر ۱۳۹۸/۰۷/۲۰

در سایه کسادی بازار و کسب و کارهای خرد حالا تعداد مغازه‌هایی که به نوعی مواد خوراکی می‌فروشند، بیشتر شده است. بستنی فروشی‌ها و آب میوه فروشی‌ها در این میان پیشتاز به نظر می‌رسند، در هر خیابان فرعی و اصلی این مغازه‌ها با ویترینی پر از انواع بستنی و کیک و دونات دلبری می کنند، هر چند معلوم نیست این بستنی‌ها کجا تهیه شده و آن کیک و شیرینی‌ها با کدام استاندارد عرضه می‌شود.

حاشیه‌های ناتمام دونات های مجهول الهویه
طی  ماه‌های اخیر حرف و حدیث‌ها در مورد دونات‌ها و باقلواهای به فروش رفته در فروشگاه‌ها زیاد بوده است. مسئولان اصناف به صورت مستقیم اداره بهداشت محیط را در این زمینه مقصر اعلام می‌ دانند. چندی پیش ادعایی که رییس بازرسی اصناف مبنی بر وجود ماده‌ای شبیه واکس کفش در کاکائوی دونات های غیر مجاز مطرح کرد هر چند با تکذیب از سوی مرکز بهداشت استان و علوم پزشکی همراه بود؛ اما بازگوی واقعیت سیاهی است. کیک‌ها و شیرینی‌هایی که سال‌هاست بدون مجوز و برند فروخته می‌شود و حالا کارشناسان هشدارهای جدی در مورد سالم نبودن این خوراکی‌ها مطرح می‌کنند. هفته گذشته نیز عضو هیئت رییسه اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم استان اصفهان با بیان اینکه حدود ۷۰۰ کارگاه زیرزمینی و غیرمجاز پخت دونات، شیرینی و باقلوا در استان اصفهان وجود دارد که حدود ۲۱۰ کارگاه فقط در شهر سین فعالیت دارد، افزود: متاسفانه مرکز بهداشت محیط و سازمان صنعت‌ومعدن در جمع‌آوری کارگاه‌های غیر مجاز کوتاهی می‌کنند. وی ادامه داد: بعضی از توجیهات در خصوص این کوتاهی به خاطر ترس از افزایش بیکاری است، البته نباید فراموش شود که اشتغال یعنی تولید خوب و سالم پس باید از افرادی که مجوز و سیب سلامت می‌گیرند، حمایت شود. وی با بیان اینکه مرکز بهداشت محیط و سازمان صنعت و معدن باید گشت‌های بازرسی خود را افزایش دهند تا از فعالیت کارگاه‌های غیرمجاز تا حدود زیادی جلوگیری شود چراکه این کارگاه‌ها مانند زالو دست‌وپای تولیدکنندگان مجاز را بسته‌اند، اضافه کرد: کارگاه غیر مجاز هزینه‌هایی مانند بیمه، هزینه آزمایشگاه، مسئول فنی، مالیات و هزاران هزینه جانبی دیگر را ندارند و محصول را با قیمت متفاوت‌تری به بازار عرضه می‌کنند.
آب میوه فروشی‌ها مقصرند؟
بدون شک دونات ها و شیرینی‌ها فله‌ای سود بیشتری برای فروشندگان دارند چرا که با قیمت تمام شده کمتری خریداری می‌شوند. فعالان پخت دونات می گویند قیمت غیر مجازها تا 40 درصد ارزان‌تر است که همین مسئله به گفته فعالان بازار موجب وفور این خوراکی‌ها در این صنف شده است. حتی برخی از جمله آرش ادهمی، نخستین تولیدکننده دونات با سیب سلامت و بدون مواد نگه‌دارنده مدعی وجود مافیای دونات در اصفهان شده است. وی می‌گوید: دونات‌های غیربهداشتی برای فروشندگان حاشیه سود بیشتری دارد و سلامت برای برخی مهم نیست. ادهمی تصریح کرد: مافیای پخش دونات هم بی‌تقصیر نیستند و اجازه نمی‌دهند حتی به آبمیوه فروشی‌ها دونات مجانی برای فروش بدهیم، کارگاه‌های غیرمجاز علاوه بر دونات، گوشفیل، کیک یزدی و باقلوا هم تولید می‌کنند و خیابان‌های اصفهان را بین خود تقسیم کرده‌اند و اجازه کار به کسی نمی‌دهند.
ادعاها در مورد مراکز غیر مجاز درست نیست
به تازگی مدیر بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان اعلام کرد که امسال حدود ۱۲ تن انواع شیرینی، کیک، دونات، باقلوا و کلوچه که به صورت غیرمجاز تولید یا توزیع می‌شد طی ۶ ماه نخست امسال در کلان‌شهر اصفهان جمع‌آوری شده است. سیدمهدی میرجهانیان با بیان اینکه کار نظارت و برخورد با کارگاه‌های زیرزمینی و غیر مجاز تولید انواع مواد غذایی و خوراکی فقط به عهده مرکز بهداشت نیست، تاکید کرد: هر یک از بخش‌های این کار بر اساس قانون به عهده یکی از سازمان‌های متولی است و مسائل بهداشتی آن به عهده گروه بهداشت محیط خواهد بود. به گفته وی، اقلام خوراکی که در واحدهایی مانند آبمیوه فروشی عرضه می‌شوند، باید دارای برچسب و نشان روی سینی باشد. میرجهانیان، درباره برخی ادعاها مبنی بر اینکه صدها واحد غیر مجاز تولید انواع شیرینی و دونات در اصفهان فعالیت دارد، توضیح داد: چنین چیزی صحت ندارد، هرچند نمی‌توان ادعا کرد که هیچ واحد غیر مجازی نیز در استان فعالیت نمی‌کند.
 این اظهارات در حالی مطرح شده است که شیرینی‌های فله‌ای هر روز در مغازه‌های بیشتری به چشم می‌خورد و حالا علاوه بر آب میوه فروشی‌ها در دکه‌های روزنامه فروشی و سوپر مارکت ها هم این محصولات به چشم می‌خورد. شیرینی‌هایی که اغلب بدون بسته بندی و بیرون از یخچال نگهداری می‌شوند و البته مشخص نیست اگر واحدهای بازرسی اصناف و بهداشت دائما مشغول سرکشی به این واحدها هستند چرا همچنان سفره فروش این محصولات در مکان‌های بدون مجوزی مانند سوپر مارکت ها بدون هیچ نام و نشانی ادامه دارد.
 

ارسال دیدگاه

نظر شما در مورد این خبر چیست

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس