
شهر اصفهان، سومین شهر بزرگ ایران و یکی از توریستی ترین شهرهای این کشور بوده که آوازه آن در سراسر دنیا پیچیده است. این شهر مکان ها و بناهای تاریخی بسیاری دارد که برخی از آن ها در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده اند. در کنار مکان های گردشگری جذاب و دیدنی اصفهان، غذاهای محلی اصفهان نیز مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار داشته و
در بین آن ها از محبوبیت زیادی برخوردارند. از جمله معروف ترین شیرینی های سنتی اصفهان که معمولا به عنوان سوغاتی نیز خریداری می شود، می توان به شیرینی برنجی، شیرینی کرکی، پولکی و گز اصفهان اشاره کرد.
شله بریان با زیره که در زبان محلی به آن شلو بریونی زیره گفته می شود، یکی از لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان است که از گوشت دنده گوسفندی و خرده برنج های لنجانی تهیه می شود. در کنار برنج و گوشت، از پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زیره سیاه برای طعم دادن به این غذای خوشمزه استفاده می شود. بوی خوش زیره، عطری دلپذیر و دوست داشتنی به شله بریان می دهد که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان نمایید.
یکی از غذاهای محلی اصفهان، پلو ماش و قمری است. همانطور که از نام این غذا پیداست، در تهیه این پلو از برنج، کلم قمری و ماش استفاده می شود. سبزی پلویی، پیاز، گوشت چرخ شده، روغن، نمک و فلفل مواد دیگری هستند که در این غذا مورد استفاده قرار می گیرند.
حلیم یکی از معروف ترین غذاهای سنتی اصفهان است که در انواع مختلف طبخ و آماده می شود. یکی از لذیذترین حلیم ها، حلیم گوشت و عدس است که همانطور که از نامش پیداست، در تهیه آن گوشت و عدس بکار رفته است. در کنار این مواد از پیاز، تره، جعفری، نعناع خشک شده، گردو، دارچین، روغن، نمک و فلفل نیز در این غذا استفاده می شود.
یکی از پرطرفدارترین پیش غذاهای اصفهانی در بین گردشگران، خورشت ماست می باشد. این خورشت با خورشت های دیگری که تا به امروز دیده اید، متفاوت بوده و طعم و ظاهری خاص دارد. در تهیه خورشت ماست از موادی چون ماست چکیده، مرغ، زرده تخم مرغ، خلال پوست پرتقال، شکر، زرشک، نمک، زعفران و زردچوبه استفاده می شود. خورشت ماست رنگی زرد و جذاب داشته و طعم آن نیز ترکیبی از شیرینی و ترشی می باشد. این خورشت معمولا به عنوان پیش غذای ثابت در میهمانی ها و مراسم ها بر روی سفره اصفهانی ها قرار می گیرد.
اصفهانی ها از ترکیب گوشت گوسفند، برنج، لوبیای سفید، شنبلیله، تره، جعفری، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه، غذایی خوشمزه و لذیذی طبخ می کنند که به آن گوشت و لوبیا یا یخنی لوبیا گفته می شود. این غذا به صورت سنتی در دیگ های مسی پخته می شود. پس از پخته شدن آب غذا را از آن جدا کرده و دیگر مواد را درون یک کاسه می کوبند. آب این غذا مانند آب گوشت با نان ترید شده خورده می شود. اصفهانی ها گوشت و لوبیا را به همراه ترشی و سبزی خوردن سرو می کنند.
نخودآب یک غذای ساده و در عین حال مغذی است که به دلیل داشتن نخود فواید بسیاری برای بدن دارد. این غذا در بین غذاهای سنتی اصفهان از نخود، پیاز داغ، آرد گندم و ادویه جاتی چون نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می شود و معمولا به همراه آبغوره یا سرکه سرو می گردد.
اماج چغندر را می توان یکی از قدیمی ترین غذاهای محلی اصفهان معرفی کرد که به خاطر طعم و رنگ فوق العاده ای که دارد، جز لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای بومی این استان محسوب می شود. برای درست کردن این غذا، چغندر رنده شده را با مقداری آب پخته و سپس مقداری آرد به آن اضافه می کنند تا قوام بیاید. در هنگام سرو این مورد در بین غذاهای محلی اصفهان، سرکه نیز به این غذا اضافه می شود. در برخی موارد برای خوشمزه تر شدن اماج چغندر، مقداری نعناع داغ نیز به آن می افزایند.
شیرینی های سنتی اصفهان بخش دیگری از خوراکی های استان اصفهان هستند که جز سوغاتی های پرطرفدار این منطقه نیز محسوب می شوند. محال است به اصفهان سفر کنید اما طعم خوشمزه گز و پولکی اصفهانی را نچشید.
گز، یکی از معروف ترین شیرینی های سنتی اصفهان و مهمترین سوغاتی این شهر است. براساس تاریخ قدمت این شیرینی به 450 سال پیش و به دوران صفویان بر می گردد. نام این شیرینی از درختی به نام انگبین گرفته شده که از عصاره آن در تهیه گز استفاده می شده است. امروزه به دلیل گران بودن عصاره انگبین کمتر از آن استفاده می شود و گزانگبین به میزان بسیار کمی تولید می گردد. کارخانه های تولیدی گز از موادی چون شکر، گلوکز، سفیده تخم مرغ، گلاب، بیدمشک، مغز پسته، خلال بادام و فندق برای تهیه این شیرینی خوشمزه استفاده می کنند.
حتما چای و پولکی را برای یک بار هم شده امتحان کرده اید. پولکی یکی از شیرینی های سنتی اصفهان است که از ترکیب شکر و آب تهیه شده و به صورت دایره های کوچک و نازکی شکل داده می شود. این شیرینی در انواع مختلف تهیه شده و برای طعم دادن به آن از موادی چون زعفران، هل، لیموی عمانی، پسته، کنجد، پودر نارگیل استفاده می شود.
شیرینی برنجی نوعی شیرینی ساده و سبک است که از آرد برنج تهیه می شود. برای درست کردن این شیرینی علاوه بر آرد برنج، از گلاب، شکر ساییده شده، تخم مرغ و زعفران نیز در تهیه این شیرینی استفاده می شود. شیرینی برنجی در قالب ها و انواع مختلف تهیه می شود که از بین آن ها می توان به برنجی های کاکائویی اشاره کرد.
از دیگر شیرینی های سنتی اصفهان می توان به شیرینی برشتوک اشاره کرد. این شیرینی از ترکیب آرد گندم، آرد نخودچی، روغن جامد، پودر هل و پودر کاکائو تهیه می شود. برشتوک با خلال پسته یا بادام تزیین شده و به صورت لوزی های کوچکی برش داده می شود.
ارسال دیدگاه
نظر شما در مورد این خبر چیست