روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ October 13 , 2019
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

گزارش «زاینده رود» از علل و چرایی اعتراض نانوایان اصفهانی به قیمت گذاری نان و سفره نارضایتی مردم از وضعیت قیمت که همچنان پهن است؛

نان به نرخ روز!

  • کد خبر 11884
  • تاریخ خبر ۱۳۹۸/۰۷/۱۵

قیمت نان حکایت عجیب و غریبی پیدا کرده است، قیمت‌ها پس از چندین سال مقاومت دولت در برابر اعتراض و خواست نانوایان افزایش یافت.

 این تغییر اما در نهایت موجب نارضایتی مردم از یک طرف و اعتراض نانواها از سوی دیگر شده  و انگار قرار نیست سفره نارضایتی نانوایان جمع شود. کیفیت هم که در میان هیاهوی گرانی گم شده است، نه نانوایی‌ها رغبت و توانی برای پخت نان با کیفیت دارند و نه مردم از پولی که بابت یک قرص نان خشک و بی کیفیت می‌دهند راضی هستند. به نظر می‌رسد مسئله قوت لایموت مردم به بازی دو سر باخت تبدیل شده است.
این گزارش حاصل گپ و گفتی با چند نانوا و جمع بندی اظهارات مسئولان است. برخی از فعالان این صنف اظهار نظری در مورد قیمت‌ها نکردند و گفتند چون اعتراض به جایی نمی‌رسد، پس راضی هستند. بخشی دیگر اما به شدت ناامید و نگران از این سبک قیمت گذاری بودند. هر چند محمود پهلوان زاده، رییس اتحادیه نانوایان اصفهان حاضر به مصاحبه با «زاینده رود» نشد؛ اما نانواها اتحادیه را به عدم رعایت مساوات و جانبدارانه بودن عملکرد، متهم کردند.
اما و اگرها ادامه دارد...
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس با اعتراض به افزایش 150 تومانی هر قرص نان، گفته است چرا این افزایش قیمت به یکباره انجام شد؟ این در حالی است که ۷ سال است یارانه‌ها افزایش پیدا نکرده است. در حالی که همین نماینده محترم زمانی که کارشناسان نسبت به مقاومت دولت برای افزایش قیمت نان هشدار داده و آن را کاری غیر اصولی می‌دانستند، به طرفداری از اقدام دولت معتقد بود که قیمت‌ها در این بازار باید به هر نحو ثابت بماند. با بالا گرفتن اعتراضات، حالا صدای مسئولان هم به گوش می رسد. در حالی که طی سال‌هایی که دولت در برابر افزایش قیمت نان مقاومت می‌کرد، کارشناسان هشدار می‌دادند که ثابت ماندن قیمت نان به ضرر مردم خواهد بود چرا که حفظ این قیمت برای زمان طولانی ممکن نیست از سوی دیگر رییس اتاق اصناف نیز اعلام کرده است کفه قیمت گذاری نان به نفع مردم بوده نه نانوایان. رییس اتاق اصناف اصفهان با بیان اینکه نرخ افزایش یافته نان قیمت آنالیز شده واقعی نیست، گفت: افزایش قیمت نان باتوجه به شرایط مردم مطلوب است ولی نانوایان اعتراض دارند. وی ادامه داد: کمیسیون تنظیم بازار و کمیته آرد و نان اصفهان هم تصمیم به افزایش قیمت گرفت و در آخر با انجام کارشناسی‌های ویژه قیمت آنالیز تمام‌شده انواع نان در این کمیسیون‌ها ارائه شد که موارد آنالیز شده به‌دلیل قیمت‌های بسیار زیاد اصلا قابل اجرا نبود، در نهایت حداقل‌ها در نظر گرفته شده و افزایش 5/14تا 40 درصدی نان ابلاغ شد که قانونی بوده و مورد تایید بازرسان تغییرات وزارت صنعت و معدن و بازرسی اصناف هم هست.
سنگکی‌ها در صدر معترضان
در حالی که نان تافتون 150 تومان افزایش یافته، قیمت سنگگ اما اندکی بالاتر و تنها 200 تومان بالا رفته است که این به نسبت آرد مصرفی و هزینه‌های جانبی به نظر سنگکی‌ها عادلانه نیست. رضا کشاورز، صاحب یکی از نانوایی‌های سنگکی با اعتراض نسبت به قیمت گذاری نان در اتحادیه به «زاینده رود» گفت: هیچ نماینده‌ای از نانواهای سنگکی را به اتحادیه راه ندادند و پشت درهای بسته به نفع نانواهای اصفهانی قیمت گذاری‌ها انجام شده است. اصفهانی زاده، صاحب نانوایی تافتونی اما معتقد است سنگکی‌ها همه مهاجرانی از شهرهای دیگری مانند مشهد هستند و نباید در اصفهان انتظار حمایت داشته باشند. او در گفت وگو با «زاینده رود» مدعی شد در حالی که نانواهای اصفهانی پس از سی سال کار هنوز مستأجر هستند نانواهای مشهدی در اصفهان درآمدهای بسیار بالایی دارند و البته انتظارات آنها هم بیجا و زیاد است.
با این وضعیت امیدی به کیفیت نان نیست
نان با کیفیت در اصفهان، به سختی یافت می‌شود، قیمت و نوع آرد و تبحر نانوا همه دست به دست هم داده تا نانی سر سفره‌های ما بیاید که به عقیده اغلب مردم به پولی که برای آن پرداخت می‌شود نمی‌ارزد و دور ریز زیادی دارد. ثابت ماندن قیمت نان در این سال‌ها همواره یکی از دلایل پایین بودن این کیفیت بوده است، اما با وجود افزایش قیمت باز هم نانواها می گویند نمی‌توانند نان با کیفیتی بپزد. رضایی، صاحب یک نانوایی سنگکی از این سیاست‌گذاری اتحادیه و اصناف به شدت عصبانی است و معتقد است این قیمت گذاری اصلا عادلانه نبوده و نمی‌شود به این صورت کار کرد. وی با اشاره به کمبود آرد برای نانواهای آزاد پز به «زاینده رود» گفت: در شرایطی که به اندازه نیاز و فروش‌مان نمی‌توانیم آرد تهیه کنیم عملا هزینه کارگر 30 درصد افزایش یافته؛ اما قیمت نان سنگک 14 درصد زیادتر شده است با این وضعیت چطور می‌شود هزینه‌ها را تامین کرد. محمد کشاورز از دیگر نانواهای سنگک پز اصفهان است که در مورد شرایط قیمت گذاری این نان به «زاینده رود» گفت: این مدل قیمت گذاری با گران نکردن نان چندان تفاوتی ندارد.
 وی با اشاره به اینکه این نوع از قیمت‌گذاری عملا موجب ارتقای کیفیت نان نخواهد شد، گفت: برای پخت نان با کیفیت باید آرد از استان‌های دیگر مانند شیراز و گنبد آورده شود چرا که آرد اصفهان کیفیت خوبی ندارد؛ اما به دلیل تتمین نشدن هزینه‌ها معمولا این کار صورت نمی‌گیرد.

ارسال دیدگاه

نظر شما در مورد این خبر چیست

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس