اگر در سالهای قبل رمالها همان دوره گردهای گوشه پارک و خیابان بودند امروز برخی از دعا نویس ها دست کمی از افراد خاص ندارند. دیدارشان با وقت قبلی و هزینه دعا و رمل و اسطرلاب قبل از شروع به کار پرداخت میشود. میتوان مدعی بود که فضای مجازی به گسترش و راحتی این کار کمک کرده و مشتریان این قبیل افراد حالا آنقدر زیاد شدهاند که رمالی به یک شغل موروثی و خانوادگی تبدیل شود.
کسب و کار خانوادگی رمالی
به تازگی اعلام شده که یک باند خانوادگی رمالی در شاهین شهر اصفهان دستگیر شدهاند. فرمانده انتظامی استان اصفهان اعلام کرد اعضای باند خانوادگی رمالی تنها از یک نفر بالغ بر 40 میلیارد ریال کلاهبرداری کردهاند، این خانواده در پی شکایت یکی از شهروندان تهرانی مبنی بر کلاهبرداری دستگیر شدهاند. شاکی مدعی بوده حدود یک سال گذشته به وسیله یکی از دوستانش با خانوادهای که ادعای حل مشکلات افراد از طریق دعانویسی، فالگیری، رمالی و ارتباط با اجنه داشتند، آشنا شده و در این مدت بالغ بر 32 میلیارد ریال وجه نقد و مقادیری طلاجات و زیورآلات به ارزش 8 میلیارد ریال را به متهمان ارائه کرده بود؛ اما پس از حل نشدن مشکلش تصمیم گرفته تا از آنها بابت جادوی بدون اثرشان شکایت کند.
جادوهای میلیاردی
چند سال پیش در اصفهان فرد رمالی از پدر و مادر کودکی مبتلا به سرطان بیش از، 300 میلیون تومان پول گرفت؛ اما کودک بهبود نیافت. پسری جوان نیز برای جلب رضایت دختر مورد علاقهاش، به پیشنهاد رمال، چهار گنجشک مرده را به مبلغ چهار میلیون تومان از او خرید و در نزدیکی خانه دختر آویزان کرد؛ اما همه چیز به هم ریخت. پلیس اصفهان این فرد را که در فضای مجازی رمالی میکرد دستگیر کرد. او به دلیل تعدد مشتریها، چهار دستگاه پوز و یک دفتر حاوی اطلاعات شخصی چند هزار مشتری در خانه داشت و مالباختههایش از مرزهای کشور نیز فراتر رفته بودند. مدفوع و ادرار انسانی و حیوانی، پوست و مو و استخوان حیوانات از جمله ابزاری بود که پلیس از خانه این قبیل رمالها کشف کرده و سابقه سوءاستفاده جنسی و ایجاد مزاحمت برای زنان نیز در پرونده آنها درج شده است. تعداد این نوع کلاهبرداری البته کم نیست سال گذشته در ایلام فردی با سه میلیارد تومان کلاهبرداری از طریق دعا نویسی دستگیر شد. در تهران نیز باند چند نفره دعا نویسی با دو میلیارد تومان کلاهبرداری به دام پلیس افتادند. افرادی که به سوی جادو و دعا نویسی کشیده میشوند نه تنها کم نشده بلکه افزایش هم یافته اند. فالگیری اگر پیشتر تنها یک سرگرمی زنانه بود حالا به وسیلهای برای تسویه حساب و برنامه ریزی برای آینده تبدیل شده است حتی دعا نویسی یک پای ثابت ازدواج و طلاقها هم شده است. افرادی که برای رسیدن به شخص دلخواه به جادو جنبل پناه میآورند و یا برای رفع اختلافات خانوادگی دعا مینویسند این مسئله رمالی را به یکی از پر درآمدترین شغلهای حال حاضر تبدیل کرده است.
دسترسی آسان به دعانویسها
فرقی ندارد در کجای کشور باشید، با یک سرچ ساده در اینترنت می توانید به سرعت یک دعا نویس پیدا کنید پیش از توسعه و گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مردم ناچار بودند با گرفتن وقت قبلی و به سختی به یک فالگیر مراجعه کنند تا یک فال قهوه یا دعا بگیرند؛ اما به مدد رونق فضای مجازی کسبوکار فالگیرها هم تغییررویه داده و به سادگی در کانالهای تلگرامی یا سایتها تبلیغ و جذب مشتری میکنند و عدمنظارت و کنترل تبلیغات فضای مجازی نیز فضای کلاهبرداری سودجویان را آسان کرده است، حتی اگر در گذشته آدرس فالگیر مشخص و قابلشناسایی بود، امروز دیگر نمیتوان به سادگی از روی یک شماره تلفن یا شماره حساب بانکی به رمال کلاهبردار رسید. دعا و فال از طریق تلفن و یا فضای مجازی برای شما گرفته میشود و نتیجه از طریق ایمیل و پیامهای مجازی به شما ارسال میشود. همین تکنولوژی درآمدها و کلاهبرداری های رمالان را میلیاردی کرده و البته تعداد شکایتها از کلاهبرداری در این زمینه را هم افزایش داده است.
رمالی یک جرم حساب میشود؛ اما بسیاری از افرادی که مورد سوءاستفاده این افراد قرار میگیرند نمیتوانند و یا نمیخواهند شکایت کنند. افرادی که به رمال ها مراجعه میکنند جرمی مرتکب نمی شوند؛ اما سیستم قضایی کار رمالی را جرم میداند. عمل رمالی بر اساس قانون کلاهبرداری است که برای رمال مجازات حبس تعزیری از یک تا ۷ سال در نظر میگیرد؛ البته رد مال و جزای نقدی از دیگر مجازات رمالان است. با آن که بسیاری از مردم به روشهای مختلف گرفتار رمالان شدهاند؛ اما بیشترشان نمیدانند که میتوانند از این افراد شکایت کنند. این افراد باید بدانند که میتوانند به دادسرای محل وقوع جرم (محلی که رمالی صورت گرفته) مراجعه و شکوائیه تنظیم کنند. در رابطه با رمالی، فالگیری، دعا نویسی تا زمانی که کسی اعلام جرم یا شکایتی نکند و دادستان یا مقامات قضایی به پلیس اعلام نکنند عملا برخوردی با این مسئله نمیشود. این مسئله طی سال های اخیر به رشد قارچ گونه این کسب و کارهای مجرمانه کمک زیادی کرده است.
ارسال دیدگاه
نظر شما در مورد این خبر چیست