روزنامه فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و ورزشی

شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۸ October 19 , 2019
ZAYANDEROUD ONLINE
بستن

مدیر کل دامپزشکی استان در گفت و گو با « زاینده رود» از اجرای یک طرح مهم در آستانه عید قربان خبر داد:

اصفهان، پیشگام در اجرای طرح ذبح دام در کشتارگاه

  • کد خبر 11378
  • تاریخ خبر ۱۳۹۸/۰۵/۱۹

یکی از خطراتی که همه ساله در زمان عید قربان گریبانگیر مردم می‌شود، ذبح خارج از زنجیره کشتارگاه‌های مجاز در کشور است. با توجه به اینکه بعد از مراسم عبادی حج و عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح غیربهداشتی دام، امکان بروز بیماری اجتناب‌ناپذیر است، برای جلوگیری از این موضوع، باید نسبت به ذبح بهداشتی دام در کشتارگاه‌های صنعتی که مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور است تا از انتقال بیماری‌های مشترک ناشی از دام آلوده به انسان پیشگیری شود.

 در همین راستا شهرام موحدی، مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، اظهار کرد: با توجه به غیرقابل شناسایی بودن بیماری تب کریمه کنگو در دام و نزدیک بودن عید سعید قربان، بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز مشکل، ذبح دام‌های قربانی در کشتارگاه است.
وی ادامه داد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله کنه‌های سخت گونه هیالوما به انسان و یا حیوان منتقل می‌شود. علاوه بر آن، سایر راه‌های انتقال این بیماری به دنبال تماس با خون یا بافت آلوده انسان و حیوان آلوده است. به علت بیماری زایی بالای ویروس امکان انتقال فرم بیمارستانی این بیماری به صورت نازوکومیال نیز محتمل است که متاسفانه در کشور ایران عده‌ای قربانی این بیماری شده‌اند.
موحدی افزود: پس تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود، باعث انتقال بیماری می‌شود. بیمار طی مدتی که در بیمارستان بستری است، به شدت برای دیگران آلوده‌کننده است که موجب عفونت های بیمارستانی نیز خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ضمن اشاره به اینکه این طرح مهم برای نخستین بار در استان اصفهان اجرایی شد و اکنون دیگر استان‌ها همانند چهارمحال و بختیاری به تازگی در حال اجرایی کردن آن هستند، تاکید کرد که کشتار دام‌های قربانی در کشتارگاه‌ها ضامن سلامت جامعه است و در همین راستا، دامپزشکی به همراه سایر ارگان‌های مرتبط آماده ارائه خدمت به مردم، در اجرای هرچه بهتر سنت حسنه قربانی است و کشتار دام باید درکشتارگاه و زیر نظر ناظران بهداشتی و شرعی دامپزشکی و همچنین همراه با پیش سردگذاری لاشه‌ها صورت بگیرد.
وی با اعلام اینکه تمامی کشتارگاه‌های استان به منظور ارائه خدمات رایگان و نظارت شرعی و بهداشتی بر مراسم ذبح دام‌های قربانی و پیش سردگذاری لاشه‌ها باز است و با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام قابل شناسایی نیست، تصریح کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به این مراکز و انجام سنت حسنه قربانی از سلامت گوشت مورد توزیع به شهروندان اطمینان حاصل کنند.رییس اداره کل دامپزشکی استان اصفهان یادآور شد: سال گذشته نزدیک به 7 هزار و 763 رأس دام تحت عملیات نظارت بهداشتی اداره کل قرار گرفت .
این مقام مسئول به منظور نظارت هرچه بهتر بر نحوه ذبح دام و رعایت موارد بهداشتی تدابیر خاصی اندیشیده و گفت: 193 نفر در اجرای این طرح دخیل هستند که از این تعداد 74 اکیپ ثابت،42 اکیپ سیار،60 نفر دامپزشک،79 نفر بازرس بهداشت گوشت، 54 ناظر ذبح شرعی در جایگاه‌های عرضه دام زنده حضور دارند.وی در مورد دامپزشکان مستقر در جایگاه‌ها می‌گوید: کلیه دام‌های  خریداری شده را قبل از کشتار و در حین کشتار نظارت بهداشتی می‌کنند. همچنین همزمان با استقرار نیروهای دامپزشک، روحانیون نیز در جایگاه مخصوص مستقر می‌شوند تا برعملیات کشتار دام نظارت شرعی داشته باشند.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه فقط یک مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده که تحت درمان قرار گرفته از تمامی شهروندان و مردم درخواست کرد که  دام‌های ذبح شده را در مراکزی که از سوی اداره کل دامپزشکی و شهرداری اعلام می‌شود، خریداری کرده و ذبح کنند همچنین سامانه 1512 آماده پاسخگویی به سوالات مردم خواهد بود.
لازم به ذکر است شهروندان برای جلوگیری از انتشار این بیماری ، گوشت کشتار شده (قربانی) را به مدت ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند تا طی مراحل سرد شدن، عامل  بیماری از بین برود.

ارسال دیدگاه

نظر شما در مورد این خبر چیست

چند رسانه ای

اخبار از نگاه دوربین
بدرقه یاران خرازی

چشممان به جمالت روشن شد

نمايشگاه نقاشي معلولين

 رونمايي ازكشفيات مرصاد26

فوران های آتشفشانی  ۲۰۱۸

رژه ناوگان آتش نشانی

سردیس شهیدان خرازی وغازی

آیین باز گشایی مدارس