این اقدام بعد از آن صورت گرفت که مشخص شد دست دلالان در التهاب بازار خودرو و مسکن و در سایت های خرید و فروش اینترنتی به ویژه «دیوار» رو شده است، در واقع در پی نوسان شدید قیمتها در بازار قیمت خودرو، بار دیگر توجهات به بازیهای قیمتی در حوزههای خودرو و مسکن در سایتهای خرید و فروش جلب شد. بازی های کثیف که تنها قربانی آن، «مردم» هستند و جالب اینجاست که دلالها هم از میان مردم هستند و درواقع این خودمان هستیم که به یکدیگر رحم نمی کنیم. گفته می شود برخی دلالان برای سود بیشتر، قیمتهای بی منطق و کاذب در این بسترها ارائه میدهند و بازار را ملتهب میکنند. به زبان ساده تر؛ دلال ها به صورت دسته جمعی و گروهی، تمام آگهیهای فروش خودرو را در سایت دیوار که دارای قیمت بوده و مردم می خواستند آنها را خانگی بفروشند، ریپورت کرده و قیمتهای خودشان را اعمال می کردند تا نرخ کاذب برای خودرو به وجود بیاید و به همین راحتی قیمت خودرو در بازار آزاد را تا همان اندازه که خودشان می خواستند، بالا میبردند. همین بازی کثیف درباره «مسکن» هم اتفاق افتاده است تا از خودمان بپرسیم کی و چطور به اینجا رسیدیم که حتی به همدیگر هم رحم نمی کنیم؟ دلالان فعال با سوء استفاده از اوضاع نابسامان اقتصادی این روزهای کشور، در هر بازاری تلاش میکنند تا از ظرفیت شبکههای اجتماعی و سایتهای خرید و فروش کالای دست دوم مانند دیوار، شیپور، باما و ... نهایت استفاده را کرده و کالاهایی مانند خودرو، املاک، زمین و ... را به هر قیمتی که میخواهند ارزش گذاری کنند.
اگر بخواهیم به صورت طنز به این قضیه نگاه کنیم باید بگوییم در حال حاضر بازار فعلی کشور در حوزههای پرمخاطب مانند خودرو و املاک به این نحو شده که هر دلالی که صبح زودتر از خواب بیدار شود، قیمت را مشخص میکند و بقیه نه تنها پایینتر از آن نمیآیند بلکه بر آتش دروغ او هیزم اضافه کرده و شعلهورترش میکنند.
پست عجیب لو رفته از یک گروه دلالان برای تعیین قیمت آگهی های درج شده در سایتهای فروش، تاسف و اندوه فراوان ما را بیشتر می کند. پستی که در آن ادمین کانالی با نام «قیمت واقعی جک» سوالی را به نظرسنجی گذاشته است. سوال این است: «خواهشا در نظرسنجی شرکت کنید؛ به نظر شما قیمت جک اس 5 در برنامه دیوار، شیپور و باما، با چه قیمتی ثبت شود؟» که گزینه بین 380 تا 400 میلیون هم بیشترین رای را آورده و این تنها مشتی نمونه خروار است از این بازی کثیف و متهورانه و تاسفبار دلالان .
رییس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتای ناجا، از برنامه ویژه پلیس برای مبارزه با دلالان فعال در این حوزه خبر داده و گفته که اوضاع را به دقت رصد می کنند؛ اما خب قطعا این برنامه نمی تواند دائمی باشد و برای جمع کردن بساط دلال ها، راهکارهای دائمی و قوی تری هم نیاز است. نقش دولت در نابسامانی بازار، ناتوانی برخی مدیران در بازگرداندن آرامش به بازار و ثبات قیمت ها را هم کنار این پازل بگذارید و دست آخر به نقش مردم هم باید اشاره کرد. از قدیم گفته اند: «سزای گران فروش، نخریدن است». ولی خب ما ملتی هستیم که به موازات گرانفروشی و یا حتی شنیدن شایعهای در این باره، سریع «صف» تشکیل می دهیم و به ملت همیشه در صفی تبدیل می شویم که گرانفروش و دلال را نه تنها تنبیه نمی کند که برای گران تر فروختن ، جاده را هم صاف می کند و «بفرما» هم به او می زند.
این داستان را بارها خوانده ایم؛ به تازگی در ماجرای شایعه سهمیه بندی بنزین که منجر به تشکیل صف های طولانی در پمپ بنزینهای سراسر کشور شد یا در سالهای گذشته این تجربه را در زمینه خرید پراید 7-8 میلیونی که 20، 30، 40 و حالا 50 میلیون شده هم بارها تکرار کرده ایم. راستی! حرف پراید شد؛ مثل «علی دایی» محکوم نشویم، خوب است!
ارسال دیدگاه
نظر شما در مورد این خبر چیست